Zangcoaching in Apeldoorn

Vele zangers, zowel amateur, semi professioneel als professioneel, gebruiken hun stem intensief. Intensief zingen, vraagt naar voorwaarden voor gezond stemgebruik en een goede stemtechniek. Zingen en spreken liggen dicht bij elkaar. De uitvoering vraagt een verschillende benadering.

Zangstemcoaching

Begeleiding van amateurs en professionele zangers, acteurs, musicaldansers/zangers, die naast de stemklachten ook problemen hebben met de spreekstem, krijgen begeleiding vanuit de stemtherapie in combinatie met zingen. Het ontdekken van de mogelijkheden en het tijdig signaleren van beperkingen is van belang om de stem op een gezonde manier te ontwikkelen.

Stage art supplier

Zangcoaching wordt bij Voice in progress in Apeldoorn op maat aangeboden met aandacht en zorg voor de zangstem. De zangcoaching is gebaseerd op de principes van Estill Voice Training System (EVTS) en Complete Vocal Technique (CVT). De stemcoach geeft stemeducatie, zodat je weet wat en waar iets bij het zingen/spreken gebeurd. Ze coacht naar het voelen en ervaren van het effect door het anders te doen én ze traint je om stapsgewijs de nieuwe technieken eigen te maken.

Zangles

Zangcoaching is om je stem te leren ontwikkelen en beter te leren beheersen en gaat vooraf aan zangles gegeven door een zangpedagoog. Zodra de zangstem, na logopedische training en coaching, voldoende wordt beheerst (de stem klinkt en voelt weer gezond) zal de logopedist/stemcoach adviseren om de zangtraining te vervolgen met zanglessen bij een stempedagoog.

Het is ook mogelijk om zangcoaching en zanglessen naast elkaar te plannen. De logopedist en zangpedagoog zullen in overleg de opbouw van diverse technieken bespreken en op elkaar afstemmen.

Techniek en (vocal)massage

Stemtechnieken helpen om de klankvorming, het bereik van de stem en het volume te verbeteren. Tijdens het trainen van de zangstem vanuit diverse technieken wordt ook aandacht besteed aan ademtechniek, tekstinterpretatie, bewegen tijdens het zingen, acteren en performance. Ook vocalmassage kan uitkomst bieden. De spieren rondom je stem; hals, nek en schouders worden gemasseerd, waardoor de mogelijkheid om meer uit je stem te halen wordt bevorderd.

Wil je alleen aanmelden voor vocalmassage? Voice in progress in Apeldoorn, biedt deze mogelijkheid.

Bubbelen in water?

Ja, als je stemproblemen ervaart, is bubbelen een middel om je stemproblemen te verminderen. De Lax Vox methode is erg bekend geworden door TV-programma's als the Voice. Wil je weten hoe, wat, hoe vaak of wanneer? Kijk dan naar de instructie.

INSTRUCTIEVIDEO LAX VOX