Ervaringen bij Voice in Progress

Logopedische begeleiding

Als je niet gelijk weet hoe het moet, dan laat de logopediste het je voelen of ze maakt een tekening. Ze doet het altijd voor en we oefenen veel samen. Ook mocht ik de oefeningen opnemen. Thuis wist ik dan wat ik kon oefenen.

Sonja, 9 jaar uit Apeldoorn

.

De manier van coaching heeft me meer vertrouwen gegeven

Nooit geweten dat een logopedist ook aan massage doet. Ik was dan ook verbaasd een behandeltafel in de ruimte te zien staan. Ik heb genoten van de vocalmassage en de ‘larynxmanipulatie’ heeft geholpen, waardoor mijn stem vrijer en ontspannen is gaan aanvoelen. Ik heb veel geleerd over mijn eigen stem, de invloed van stress en hoeveel invloed ik zelf heb op mijn stem. Ik heb oefeningen en adviezen gekregen. Ik ging naar de logopedie met een hoge en zachte stem en nu heb ik een volle stem en kan ik zonder problemen spreken tijdens recepties en verjaardagen. De manier van coaching door Suhail heeft me meer vertrouwen gegeven.

Mevr. K. de Jong, 37 jaar uit Apeldoorn

Heel deskundig, begripvol en ook kritisch

Door mijn COPD klachten voelde ik me vaak benauwd en kortademig. Gesprekken voeren met vriendinnen maakte dat ik duizelig werd of ging hyperventileren. Mijn buurvrouw adviseerde mij om naar Suhail te gaan. Ze had goede verhalen gehoord. Niets is minder waar. Heel deskundig, begripvol, maar wel kritisch begeleidde ze mij. Ook toen ik dacht dat ik het nooit zou leren, wist ze me toch weer te motiveren en ik heb er geen spijt van. Nu kan ik ook mijn kleinkinderen voorlezen en voelt mijn leven minder zwaar. Ik dacht dat de logopedie alleen voor kinderen was, maar ik was zeer blij om te merken dat er veel volwassen mensen naar logopedie gaan.

Bea, 68 jaar uit Ugchelen

Een logopedist die veel van zingen weet enzo…

Ik vind zingen erg leuk en zing ook veel, maar ik heb nooit zangles gehad. Toen werd ik hees en het zingen was minder leuk. Mijn moeder zocht voor mij een logopedist die veel weet van zingen enzo. Het eerste gesprek vond ik best spannend, maar de logopedist was heel aardig en stelde veel vragen, dat ik gewoon veel ging vertellen en zelfs heb gezongen. We moesten van haar eerst naar de KNO-arts. Daar hoorde ik dat ik stembandknobbeltjes heb. De logopedie was leuk, maar ik moest wel bijna elke dag oefenen. Nu ben ik klaar en de stembandknobbeltjes zijn weg. Wat ik goed vond is, dat ze goed luisterde en precies kon vertellen wat ik verkeerd deed. Ook koos ze vaak oefeningen die ik leuk vond en daardoor was het oefenen nooit heel erg om te doen. Misschien wil ik ook wel logopedist voor de stem worden.

Tamar, 14 jaar uit Vaassen

Ik was verrast over de snelle resultaten die ik bereikte

Voor mijn werk maak ik veel gebruik van mijn stem. Ik moet veel vergaderen, communiceren en soms een groep toespreken. Hierbij is het belangrijk dat je voldoende volume hebt en duidelijk en overtuigend kunt spreken. Bij Voice in progress leerde ik een aantal oefeningen, waardoor ik al snel beter articuleerde en meer volume uit mijn stem wist te halen. Daarnaast leerde ik mijn stem en lichaamshouding beter te gebruiken, om boeiend en overtuigend te presenteren. De begeleiding van Suhail Canchano heb ik als erg prettig en deskundig ervaren en ik was verrast over de snelle resultaten die ik bereikte. Ik zou Voice in progress dan ook aanbevelen voor iedereen die professioneel spreekt en beter wil communiceren.

Jeroen, 35 jaar uit Apeldoorn

Ik merkte tegen mijn verwachtingen in al gauw progressie

Ik ben terecht gekomen bij Voice in Progress, doordat ik al een aantal maanden mijn stem kwijt was. Hiervoor ging ik al naar een andere logopediste, maar zij verwees mij door naar Suhail, omdat zij mij beter zou kunnen helpen met mij stemproblemen. Ik had er zelf weinig vertrouwen in, dat ik door middel van logopedie mij stem terug zou kunnen krijgen, maar dit is toch gelukt! De stemoefeningen werden duidelijk uitgelegd en ik merkte tegen mijn verwachtingen in al gauw progressie. Ik ben daarom ook heel erg tevreden over Voice in Progress.

Valerie, 18 jaar uit Apeldoorn

Ik ben er nog steeds zeer tevreden over

Ik loop al ruim 10 jaar met mijn zeer slechte stembanden bij de KNO artsen, verschillende keren geopereerd en behandelingen ( inspuitingen ) ondergaan. Elke keer met goede resultaten voor mijn aandoening. Na de operaties was mijn stem nog niet verstaanbaar, maar zou nooit meer 100% worden. Met de logopedische behandeling hebben we samen toch goede resultaten bereikt. Ik ben er nog steeds zeer tevreden over, ik raad patiënten aan die problemen hebben met de stembanden ga naar een gespecialiseerde logopedist voor de stem. Ze kunnen je daar heel goed begeleiden, zodat je weer normaal kunt functioneren en communiceren op je werk en thuis. Nu hopen dat de behaalde resultaten zoals het nu nog is heel lang mag blijven doorgaan. Bij deze wil ik Suhail bedanken voor haar vele goede werk die je voor mij toch hebt weten te bereiken.

Dhr. Van Halteren, 71 jaar uit Apeldoorn

Ik heb veel baat gehad bij je logopediesessies

In mijn huidige werk, waar ik hoofdzakelijk telefonisch prospects en bestaande relaties benader, viel mijn werkgever op dat ik met mijn spraak regelmatig in de problemen kwam. Onnodig stotteren, gejaagd praten en op verkeerde momenten pauzes in laste. Na een google ben ik terecht gekomen bij Suhail Canchano, o.a. gespecialiseerd in professioneel stemgebruik waaronder telefonische verkoop. Na een korte intake had Suhail direct in de gaten waar de problemen zaten. Suhail gaf veel vertrouwen en liet mij voelen hoe ik mijn ademhaling onder controle kan krijgen (wat nu nagenoeg automatisch gaat). Ik heb erg veel baat gehad bij je logopediesessies en vind het fijn om een paar keer per jaar even te ’finetunen’ , verbeterpunten zijn er altijd.

Dhr. Post, 54 jaar uit Harderwijk

professioneel in het geven van stemtraining

De aanpak van Suhail is professioneel in het geven van stemtraining. Tijdens de intake maakt ze een helder behandelplan, waarbij korte oefeningen als huiswerk worden meegegeven. Hoewel ze normaliter trajecten vanaf 5 sessies of meer aanbeveelt (afhankelijk van je probleem), was ze flexibel om zich op mijn verzoek te beperken tot drie consulten. Tijdens de sessies werd er voldoende geoefend, zittend en staand. En inderdaad leidden haar tips daadwerkelijk tot een betere verstaanbaarheid. Dank!

Dhr. Marin, 52 jaar uit Apeldoorn