Presenteren

Is praten geen probleem, maar praten voor een groep wel? Zou je meer rust willen ervaren en willen uitstralen? Belemmert de spanning je om écht te spreken zoals je wilt? Ga je presenteren liever uit de weg? Ben je bang dat je onprofessioneel overkomt? Neemt het voorbereiden veel tijd in beslag?

“Dan is presentatie coaching passend voor jou!”

De inhoud van je boodschap is belangrijk, maar hóe je communiceert bepaalt of de boodschap bij de ander binnenkomt. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal natuurlijk en geloofwaardig overkomt bij je publiek? Het begint met een goede voorbereiding. Daarna je persoonlijke spreekstijl natuurlijk inzetten. Deze twee onderdelen met extra’s vormen de basis voor overtuigend communiceren en jezelf presenteren.

Presenteren en performance

Wil je je publiek, luisteraars, werknemers, collega’s toespreken, maar ook inspireren dan is het belangrijk om de inhoud van je verhaal boeiend te presenteren. Het ontwikkelen van een persoonlijke spreekstijl en het neerzetten van een professionele presentatie is voor velen spannend en een uitdaging.

“Een succesvolle presentatiestijl begint met een goede voorbereiding”

Een professionele presentatie gaat ook zeker over de inhoudelijk voorbereiding. Dit betekent een duidelijke opbouw met een pakkende opening, een gestructureerde kern en een heldere conclusie tot slot. Hierbij mogen aansprekende voorbeelden niet ontbreken. Tijdens de coaching sta JIJ als spreker centraal. Niet te vergeten het contact en de interactie met je publiek, je stemgebruik, de inhoud én de vorm van je verhaal.

Je stem is essentieel

Volgens onderzoek telt je stem voor 38% mee. De non-verbale communicatie voor 55% en de verbale inhoud slechts voor 7%. De impact van je stemgebruik mag niet onderschat worden. Wanneer de stem onnatuurlijk wordt gebruikt, is dat voor mij een uitnodiging om uit die stem het maximale te halen, passend bij jou als persoon. Dat betekent die stem vol en krachtig te laten klinken óók tijdens je presentatie. Je stem is niet los te zien van je houding of je persoonlijkheid. Hoe jij erbij staat is van essentieel belang, zowel voor jou als voor je publiek.

Individuele presentatie coaching

Om te komen bij je persoonlijke spreekstijl, betekent dat je je natuurlijke stijl van spreken gaat ontdekken. Voor een groep staan geeft vaak een ongemakkelijk gevoel. We gaan kijken wat je doet om die spanning de baas te kunnen zijn. Dit weerhoudt je namelijk van je persoonlijke spreekstijl. Je ervaart dan hoe gemakkelijk het is om natuurlijk te spreken. Als je dit eenmaal hebt ervaren, zonder er veel bij na te denken, gaat het spreken al aardig vanzelf! Daarna kijken we hoe je natuurlijke stijl persoonlijker kunnen maken, waardoor je met overtuiging en impact je verhaal kunt overbrengen.

Alles wat met presenteren te maken heeft, kan deel uit maken van presentatiecoaching. Een coachsessie duurt minimaal twee uur tot maximaal zes uur, afhankelijk van je wens. Je kunt kiezen voor 1 sessie van twee uur of meerdere sessies opgesplitst in sessies van 2 uur. Wil je meer weten? Neem contact op via het contactformulier.

Tarieven presentatie coaching

De onderstaande tarieven zijn inclusief een intake van 15-30 minuten. De bedragen zijn exclusief 21% btw. Voice in Progress biedt 3 investeringen voor presentatiecoaching met de volgende tarieven:

Level 1

Eén coachsessie van twee uur voor €250,- Je ontdekt je eigen natuurlijke spreekstijl en je wordt gecoacht in het ontspannen presenteren.

Level 2

Twee coachsessies van twee uur voor €475,- Naast je natuurlijke spreekstijl én ontspannen presenteren wordt als eerste aandacht besteed aan de opbouw en structuur van je verhaal. Je leert presentatie skills om de inhoud van je verhaal te versterken.

Level 3

Drie coachsessies van twee uur voor €700,- Je wordt gecoacht naar een presentatie met impactversterkers, spreken met beleving en een levendige intonatie. Voorafgaand aan je performance wordt aandacht besteed aan opbouw en structuur van je verhaal, je persoonlijke spreekstijl en passende presentatie skills.

Presenteren is niet een kunstje leren. Presenteren ligt dichterbij jezelf dan je misschien denkt. Je leert de beste versie van jezelf ontdekken met als eindresultaat: "Natuurlijk en authentiek presenteren"

Inhoud presentatiecoaching

Tijdens de coachsessies passeren de volgende onderwerpen de revue:

  • Voorbereiding op bestaande inhoud
  • Verhaalopbouw en structuur
  • Persoonlijke spreekstijl
  • Impactversterkers
  • Presentatie skills en technieken
  • Presenteren versus Performance
  • Expressief spreken

Referenties

Suhail heeft ruime ervaring in het geven van workshops, cursussen en trainingen bij onder meer universiteiten, HBO-onderwijsinstellingen, bedrijven, de overheid, het ministerie van defensie, koorverenigingen en regionale talkshows. Referenties communicatietraining