Presenteren

De inhoud van je boodschap is belangrijk, maar hóe je communiceert bepaalt of de boodschap bij de ander binnenkomt en beklijft. Hoe zorg je ervoor dat je verhaal natuurlijk en geloofwaardig overkomt bij je publiek? Een goede voorbereiding is daarom van belang. Bewust zijn van je kwaliteiten en tijdig anticiperen op je aandachtspunten, vormen de basis voor overtuigend communiceren en jezelf presenteren.

Presentatietraining en performance

Wil je je publiek, luisteraars, werknemers, collega’s toespreken, maar ook inspireren dan is het belangrijk om de inhoud van je verhaal boeiend te presenteren. Het ontwikkelen van een persoonlijke spreekstijl en professionele presentatie is voor velen spannend en een uitdaging.

“Een succesvolle communicatiestijl begint met een goede voorbereiding”

Een professionele presentatie gaat ook zeker Naar prullenbakover een inhoudelijk voorbereiding. Dit betekent een duidelijke opbouw met een pakkende opening, een gestructureerde kern en een heldere conclusie tot slot. Hierbij mogen aansprekende voorbeelden niet ontbreken. Tijdens de training staat interactie, stemgebruik, inhoud en vorm van de voordracht centraal.

Ook je stemkleur is van essentieel belang. Volgens onderzoek telt stemkleur voor 38% mee. De non-verbale communicatie voor 55% en de verbale inhoud slechts voor 7%. De impact van je stemgebruik mag niet onderschat worden.

Trainingen en workshops

De training wordt altijd afgestemd op persoonlijke en specifieke wensen. Geen tijd voor een training, maar wel tijd voor een workshop? Verschillende onderwerpen zijn mogelijk. Van Presenteren tot communicatie, van koorpresentaties tot performance, van stemgebruik tot levendige intonatie en diverse stemmethodes (Lax Vox). Bekijk de trainingen en workshops voor in en rondom Apeldoorn en ontdek welke mogelijkheden er zijn.

Referenties

Suhail heeft ruime ervaring in het geven van workshops, cursussen en trainingen bij onder meer universiteiten, HBO-onderwijsinstellingen, bedrijven, de overheid, het ministerie van defensie, koorverenigingen en regionale talkshows.

Referenties communicatietraining