DE STEM

Onze stem gebruiken we om te communiceren. Soms laat deze stem ons in de steek of we zouden graag meer uit onze stem willen halen. Onze stem kan vergeleken worden met een muziekinstrument. Als we onze stem goed leren bespelen, dan kunnen we optimaal gebruik maken van de mogelijkheden. Zodra de stem de communicatie bemoeilijkt, is het van belang om dit niet te negeren.

Stemtherapie

Bestaan de stemklachten uit onder andere keelpijn, kriebel in de keel, hese / schorre stem, kuchen, veel hoesten en vermoeidheid na zingen en spreken? Dan kunnen de klachten veroorzaakt zijn door het verkeerd gebruiken van de stem, door stress en emoties of door het langdurig misbruiken van de stem. Soms is stemrust, medicatie of een KNO-onderzoek noodzakelijk, alvorens te starten met stemtherapie. Lees meer over het verhelpen van stemproblemen.

Stemtraining

Bestaan de klachten uit het feit dat de communicatie niet effectief verloopt, omdat de stem zacht, hard, hoog, laag, krakerig klinkt of omdat het spreken verloopt in een hoog of traag spreektempo, dan is stemtraining mogelijk. Stemtraining is ook mogelijk als het spreken onvoldoende verstaanbaar, niet vloeiend of saai is.

Tijdens de stemtraining zullen de voorwaarden voor gezond en boeiend stemgebruik worden meegenomen die de communicatie verbeteren. Denk aan houding, adem, articulatie en expressie.

De stemtest

Wil je weten of je stem voldoende presteert? Doe de stemtest en lees direct je uitslag!

LAX VOX

Een stemmethode voor zowel sprekers als zangers. Door programma's als The Voice is het 'bubbelen in water' bekend geworden. Er is steeds meer vraag naar deze methode. Lax Vox is makkelijk toe te passen. Enige instructie en achterrond is wel zinvol, alvorens deze methode te gebruiken. Als je de methode juist toepast dan ervaar je achteraf: ontspanning bij spreken en zingen, focus op houding en adem en daarnaast ervaar je ontspanning in gezicht, hoofd, hals, nek en torso. Bekijk de instructiefilm voor meer informatie en instructie.

Begeleiding en coaching

Alle logopedische begeleiding, training en coaching wordt bij Voice in progress in Apeldoorn gegeven vanuit een holistische benadering, zodat de begeleiding aansluit bij uw hulpvraag, wensen, mogelijkheden en beperkingen. Dit betekent dat stemtherapie, stemtraining, zangcoaching, presentatietraining op maat wordt aangeboden met aandacht en zorg voor uw communicatie.